Lektorka Alena Anežka Gajdušková Vás provede sezónní přípravou pokrmů či nápojů typických pro dané období. Kurz je určen pro dospělé a děti.

Ing. Alena Anežka Gajdušková se zabývá tématikou udržitelného způsobu života a zahradničení, praktickým životem našich předků a jejich znalostmi s úpravou a konzervováním potravin, včetně lidového léčitelství. Je lektorkou, zahradní designérkou. Vydala řadu publikací a pravidelně je hostem pořadu České televize „Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli“.  

Program:

  • 16. 2. 2023, 17:00–19:30 h
    Masopustní pochoutky
    Masopustním obdobím začíná dlouhé vítání jara, které bylo zpestřeno mnoha lidovými veselicemi. Kolední hry, šplochany či chození s Dorotou, to jsou jen některé z mnoha jarních oslav. Jak se blížilo masopustní úterý, přidaly se k nim zabijačky a bohaté hostiny. Pojďme si společně upéct a ochutnat tradiční pochoutky – škvarkové placky a boží milosti. A víte, co pantátové i panímámy měli v oblibě jako sladkou, alkoholickou tečku? Dobrou kmínku z českého kmínu. I tu se naučí dospělí účastníci kurzu vyrábět.

Cena kurzu je 500 Kč, při platbě předem se cena snižuje na 450 Kč.

Délka kurzu je 2,5 hodiny. Kurz bude realizován při minimálním počtu 5 účastníků.

Přihlášky: Kateřina Musílková, katerina.musilkova@nm.cz

Fotoalbum