Přihlásit se
Přijďte se do Národopisného muzea naučit upéct dušičkové pečivo, staročeské vánoční cukroví, vánočku nebo třeba fermentovat listy rostlin pro výrobu lahodného podzimního čaje.
Lektorka Alena Anežka Gajdušková vás provede rokem našich babiček. Každý měsíc vás v Národopisném muzeu čeká odpolední workshop, během kterého se naučíte vařit tradiční pokrmy a nápoje typické pro dané roční období.
Alena Anežka Gajdušková (1971) je zahradní designérka jedlých permakulturních a přírodních zahrad, sběratelka a ctitelka domácích tradic a výrobních postupů našich babiček a prababiček. Znovuobjevitelka starých kulinářských receptů v souladu se zdravou výživou a trvalou udržitelností, lektorka a učitelka. Od roku 2018 je pravidelným hostem pořadu České televize Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli. Je hlavní autorkou knih Encyklopedie soběstačnosti I. a II. a autorkou knih Domácnosti našich babiček I. a II., Pečeme chleba z kvásku, děláme domácí těsta, Uchováváme potraviny bez elektrické energie, spoluautorka knih Staročeský perník a Vánoce a Velikonoce našich babiček. www.pozemskazahrada.cz
Začátek vždy v 17:00 h, cena jednoho workshopu 500 Kč. Informace: Kateřina Musílková, katerina.musilkova@nm.cz
Do 5 pracovních dnů od vyplnění elektronické přihlášky (níže na stránce) Vám zašleme na e-mail závazné potvrzení rezervace místa na workshopu a variabilní symbol k uhrazení ceny workshopu na účet muzea. Přihláška nabývá své platnosti v momentě připsání platby na účet Národního muzea. Platbu je nutné uhradit do 7 dnů od obdržení variabilního symbolu, v opačném případě Vaše rezervace propadá.