Přihlásit se
Přijďte si do Národopisného muzea připravit tradiční velikonoční pokrmy.
Velikonoce, které i dnes chápeme jako jeden z vrcholů jarního slavení, jsou spojeny s oslavou nového života, s plodností a hojností. Ve velikonoční symbolice lidového křesťanství se tak dochovaly stopy představ starých tisíce let, včetně lidové magie. Tomu odpovídají i pokrmy, které se v tomto období připravují. Vejce na mnoho způsobů, první jarní byliny přidávané do polévek, kaší, dušených pokrmů. Sváteční sladkosti.
Ode všeho trochu se nejen naučíme připravovat, ale především také ochutnáme. Šmorn ze žemličky, řeřichová pomazánka či kopřivová hastrmanka. Chodské klechtny, boží milosti, mazanec. Nebude chybět ani nádivka s jarními bylinami.
Kurzem Vás provede Alena Anežka Gajdušková.
Kontaktní osoba: Lucie Čmelíková, lucie.cmelikova@nm.cz, tel.: 773 793 412
Cena kurzu: 600 Kč Vstupenku je možné zakoupit on-line níže na stránce.