Přihlásit se
Zveme Vás na další kurz přípravy jídla s Alenou Anežkou Gajduškovou.
Ing. Alena Anežka Gajdušková se tématikou udržitelného způsobu života a zahradničení, praktickým životem našich předků a jejich znalostmi s úpravou a konzervováním potravin, včetně lidového léčitelství, zabývá přes dvacet pět let. Je lektorkou, zahradní designérkou. Aktivně se věnuje také publikační činnosti, je autorkou knih „Domácnosti našich babiček I. a II.“ (2020), „Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta“ (2020), spoluautorkou titulů „Vánoce našich babiček“ (2021) a „Velikonoce našich babiček“ (2022). Dále je hlavní autorkou „Encyklopedie soběstačnosti pro 21. století, díl I. Rodinná zahrada“ (2016) a díl II. „Farmář, pastevec, sběrač“ (2018). V roce 2021 se podílela na českém vydání knihy Bena Falka „Rodinné hospodaření v měnícím se světě“. Fermentování potravin se věnuje v knize „Uchováváme potraviny bez elektrické energie podle receptů našich babiček“ (2023). Od roku 2018 je pravidelným hostem v pořadu České televize „Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli“.