Vstupte do světa pečení a vůně čerstvého chleba. Naučte se připravovat oblíbené druhy pečiva, sladkého i slaného. Na jednodenním kurzu se pod vedením zkušené lektorky Aleny A. Gajduškové seznámíte s osvědčenými recepty a technikami, které vám umožní upéct kvalitní a chutné pečivo i doma. Bramborový chléb, křesné placky, tmavý žitný chleba, bramborové housky, žitné dalamánky. To je ochutnávka toho, co nás čeká. 
Kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé, kteří si chtějí prohloubit své dovednosti v pečení a dosáhnout tak dokonalé konzistence a chuti domácího pečiva.
 
Kontaktní osoba: Lucie Čmelíková, lucie.cmelikova@nm.cz, tel.: 773 793 412
Cena: 1.000 Kč/osoba
V ceně je zahrnuto kurzovné a suroviny na přípravu pečiva.
Vstupenku je možné zakoupit on-line níže na stránce.

Ing. Alena Anežka Gajdušková se tématikou udržitelného způsobu života a zahradničení, praktickým životem našich předků a jejich znalostmi s úpravou a konzervováním potravin, včetně lidového léčitelství, zabývá přes dvacet pět let.
Je lektorkou, zahradní designérkou.
Aktivně se věnuje také publikační činnosti, je autorkou knih „Domácnosti našich babiček I. a II.“ (2020), „Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta“ (2020), spoluautorkou titulů „Vánoce našich babiček“ (2021) a „Velikonoce našich babiček“ (2022). Dále je hlavní autorkou „Encyklopedie soběstačnosti pro 21. století, díl I. Rodinná zahrada“ (2016) a díl II. „Farmář, pastevec, sběrač“ (2018). V roce 2021 se podílela na českém vydání knihy Bena Falka „Rodinné hospodaření v měnícím se světě“.
Fermentování potravin se věnuje v knize „Uchováváme potraviny bez elektrické energie podle receptů našich babiček“ (2023).
Od roku 2018 je pravidelným hostem v pořadu České televize „Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli“.

Fotoalbum